Morotsbakelse
Träningsvärken börjar komma i kapp en .. Men en sak var det ja, att jag berättade aldrig att jag övningskörde med pappa i söndags! Det var hur kul som helst, men ovant så klart. Längtar verkligen tills man kan köra helt på egen hand!
Nu ligger jag och steker på altanen, & senare ska jag ta tag i mitt rum. Rensa garderoben och sedan baka morotskaka som är en av mina favoriter.
Jag kommer att använda mig av detta recept.
Glasyr
Nu ligger jag och steker på altanen, & senare ska jag ta tag i mitt rum. Rensa garderoben och sedan baka morotskaka som är en av mina favoriter.
Jag kommer att använda mig av detta recept.
20 portioner/st.
4 st | ägg |
4 dl | socker |
4 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | bikarbonat |
2 tsk | kanel, malen |
0,5 dl | neutral matolja |
0,5 kg | rivna morötter |
1 paket | Philadelphiaost |
300 gram | florsocker |
150 gram | smör |
1 msk | vaniljsocker |
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda i de torra ingredienserna och sist oljan och morötterna i smeten.
- Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten.
- Grädda långt ner i ugnen ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna.
- Smält smöret till glasyren och låt det svalna.
- Blanda de övriga ingredienserna till glasyren med smöret och vispa med elvisp tills det blir fluffigt.
- Bred glasyren på kakan och skär upp i rutor i önskad storlek.
Kommentarer
Postat av: Jossan
Åhhh..
Jag älskar morotskaka! De är så gudomligt gott!
Trackback