Sockerkaka

Resultatet!


En saftig sockerkaka, den blev riktigt god! Älskar när man känner doften av nybakat!


  • 50 g margarin eller
  • smör
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
Smaksättning:
  • 2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker
  • rivet skal av 1½ citron eller apelsin
Ugnstemperatur
  • 175º


Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet och ev smaksättning. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.

Grädda genast i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

Marmorerad kaka: Gör sockerkakssmeten med vaniljsocker. Häll 2/3 av smeten i smord och bröad form. Blanda 2 msk kakao och 1 msk vatten i resten av smeten. Ringla ner den mörka smeten i den ljusa. Grädda som ovan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Difficult isn't impossible -
RSS 2.0